4 øvelser hvor vægtløftningssko er nødvendige

Comments (0) Fitness Kirken

Hvad er vægtløftningssko?

En vægtløftningssko eller en squat sko, er en sko bygget til vægtløftning som en fodboldstøvle er bygget til fodbold, golf sko til golf og så videre. Det er en sko bygget til at få det bedste ud af atleten der dyrker olympisk vægtløftning.

Opbygningen af en vægtløftningssko.

En vægtløftningssko er en hård og stabil sko. Sålen er meget hård og hele skoen er ret hård. Det er for at give den bedst mulige forbindelse med jorden, så man står bedst muligt fast. Hælen er hævet en del, for at give de mest biomekaniske rigtige forhold for løfteren at løfte i. Det giver bedre løft, teknisk og målt på antal kilo en løfter kan løfte, samtidg sænker den skadespotentialet da man kommer i meget bedre vinkler.

Derfor er en vl sko en nødvendighed, hvis man vil dyrke vægtløftning – som så mange andre sko er sportsspecifikke. Du vil heller aldrig stille til fodboldkamp uden dine støvler, og med samme begrundelse skal du ikke lave følgende øvelser uden vægtlæftersko.
Træk (snatch)

Træk er en af de 2 olympiske løft. Stangen starter på gulvet, hvor løfteren trækker stangen i en bevægelse og sætter sig under den, med stangen på strakte arme. Herunder kan du se den litauske løfter Didzbalis lave øvelsen træk, som er hans yndlings øvelse af de to olympiske. Han slutter altid en god serie af med sit velkendte backflip.

 

Stød (Clean and Jerk)

Stød er den anden af de olympiske løft, og også løft hvor du skal bruge vægtløftningssko. Stød starter også på gulvet, hvor løfteren giver stangen op på skulderen samtidig med at man sætter sig i bund. Efter en rejsning skyder man stangen på strakte arme, enten ved at flytte fødderne frem/tilbage eller sætte sig i huk. Herunder ses Ilya Illin som nok er den bedste vægtløfter nogensinde, lave stød.

Squat

Skoene kaldes også nogle gange squat sko, og med god grund. Langt de fleste har en squat bevægelse i deres træningsprogram. Om man er styrkeløfter, vægtløfter, bodybuilder eller ingen af delene, vil vægtløftersko give en bedre squat bevægelse.

Et af tidens bedste squats – udført i squat sko:

 

Split squats

Split squats kan være en god ide til at justere skævhed og ubalancer, samt til at bygge muskel. Til split squats er det også en god ide at bruge VL sko.

Her ser du split squats udført:

En af de gode vægtløftersko til prisen er Adidas Power Perfect, som du kan finde her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *